Hamur İçin: Su, süt, sıvı yağ, instant maya, şeker ve tuz genişçe bir kaba koyulur, elle karıştırılır.
Azar azar un eklenerek hamur yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurun üzeri iyice sarılarak mayalanması için bekletilir. Dilerseniz fırınınızı kısık ayarda biraz ısıtıp kapatarak hamurunuzu fırınınızın içinde mayalamaya bırakabilirsiniz.
İç Harç İçin: Patatesler küp küp doğranır üzerine tuz eklenerek buhar pişirme aparatında yumuşayana kadar pişirilir.
Patatesler sıcakken kaşık yardımıyla ezilir ve baharatlar eklenir.
Poğaçanın yapımı: Mayalanan hamur biraz daha unlanır ve yoğurulur. Hamur bezelere ayrılır.
Bezeler merdane yardımıyla ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde açılır . Hamura sıvı yağ sürülür ,ortasına yayılarak hazırlanan iç harç koyulur, sarılır, içe doğru katlanarak salyangoz şekli verilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Dizme işleminden sonra üzerine yoğurt sürülür, yağ sürülür.(Dilerseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz, ben yumurta sevmediğim için yoğurt kullandım).
Susam ve çörekotu serpilir. Daha önce ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Servis edilir.
Teşekkür ederiz.