Ramazan Pidesi
24 Nisan 2021

Hoşgeldin Ramazan.. Sağlıkla buluştuğumuz Ramazan ayında bolluk bereket hanenizden eksik olmasın. Hiç kimsenin sofrasında aşı eksik olmasın. Sağlıkla sevdiklerimize sarılabileceğimiz mübarek Ramazan Bayramı'nda tam bir bayram yapalım. Ramazan boyunca iftarda sıcacık pideler düşer aklımıza. Tarifi bırakalım, dilediğiniz zaman sofranızda yerini alsın. Videolu ayrıntılı tarifler için Instagram sayfamı takip edebilirsiniz mutfakkeyiftir

Hazırlanma Süresi : 2 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ramazan Pidesi için

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 2 su bardağı su (375-400 ml)
  • Bir paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Şifası;

  • Bir çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı pekmez
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 adet yumurta sarısı

Üstü için:

  • Susam, çörekotu
Ramazan Pidesi

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳Yarım bardak ılık su ve şeker ile maya açılır. Yoğurma kabında un ve kalan su ile hamur yoğurulur (tezgaha da alınabilir).
  2. Sulu ele yapışan hamurumuz 8-10 dk yoğurulunca kıvamı kendini belli edecektir. Mayalı su ile tuz hamura aktarılır ve yoğurmaya devam edilir.
  3. Hamur yapışkan kıvamda olacaktır, gerekmiyorsa sulu diyerek un eklemeyin. Üstü kapatılarak yarım saat mayalandırılır.
  4. Tam buğday unu serpilmiş tezgahta dıştan içe katlanır ve yoğurulur. İkiye ayrılır ve beze yapılır. Pişirme kağıtlarına un serpilir.
  5. Bezeler ayrı ayrı kağıtların üstüne koyulur. Üstleri kapatılarak bir buçuk saat mayalandırılır. Şifa malzemeleri karıştırılır.
  6. Parmaklar şifaya batırılır ve hamurun ortasından başlayarak, hafifçe ileri ittirerek ama aralarda içte kalan havayı kaçırmadan şekillendirilir.
  7. Susam ve çörekotu serpilir. Yarım saatte tepside mayalandırılır. Fırına vermeden önce parmaklarla aynı yerlere tekrar bastırılır.
  8. Isıya dayanıklı bir kaba su koyulup fırına koyulur. Isıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo