Badem Unlu Fıstıklı Kurabiye

Badem Unlu Fıstıklı Kurabiye
08 Mart 2021

Badem ununun yumuşaklık ve lezzetlendiren etkisi ile fıstıkları buluşturan bu kurabiyenin çay kahve saatlerinize eşlik etmesini isteyebilirsiniz. 😊🧐 Tarifin orijinali @sugarybakingstudio adresindedir. Asıl tarifte hamur badem unlu ve normal unlu olarak ikiye ayrılmaktadır fakat yaparken ben biranda hepsini karıştırılmış oldum. Sonuç güzeldi.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Badem Unlu Fıstıklı Kurabiye için

Malzemeler

  • 170 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 100 gr pudra şekeri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 130 gr un
  • Bir tutam tuz
  • 80 gr fıstık
  • 150 gr badem unu
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr şeker (kaplama için)
Badem Unlu Fıstıklı Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Antep fıstıkları tavada 1-2 dk ısıtılır ve blenderda ezme haline getirilir, kenara alınır.  
  2. Tereyağı ve pudra şekeri homojen bir hal alana kadar blenderdan geçirilir.  Yumurta sarıları tek tek ilave edilir.
  3. Ardından un ve tuz eklenir. Badem unu, vanilya eklenir ve spatula ile karıştırılır. Elde edilen hamurun 1/3 i alınarak içine fıstık eklenir ve karıştırılır.  
  4. Sade hamur pişirme kağıdı arasında dikdörtgen açılır ve dondurucuda 5 dk bekletilir. (Her iki hamurda eşit boyda olmalı, o şekilde açılmalıdır).
  5. Dondurucudan alınan hamurun üzeri fıstıklı hamur ile kaplanır.  Dikkatlice rulo sarılır. Dondurucuda 5 dk bekletilir.
  6. Soğumuş olan hamur parmak kalınlığında dilimlenir, şekere bulanarak tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında 10-12 dk pişirilir. Afiyetle ❤️
  7. 🧐 Fıstık yoğun ve ağır bir yatta olmuyor, tat olarak baymıyor tatsız da gelmiyor.
  8. 🧐Rulo sararken şeklinin bozulmaması için bastırmamak gerekiyor.
  9. 🧐 Çok soğuk halde sarılırsa kırılabilir, hafif yumuşamış olması ve pişirme kağıdından destek gerekiyor.
  10. 🧐Bu ölçülerde 15 adet kurabiye elde edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo