Bohça Kebabı

Bohça Kebabı
06 Eylül 2024

@firinci_sirine okuyucumuzun tarifiyle Manisa kebabı lezzetini evinize taşıyın. Kuşbaşı et, hamur ve domates ile hazırlanan bohça kebab��, Manisa mutfağının en özgün yemeklerinden biridir. Hamurun etli iç harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bu kebap, kaşar peyniri ve domates ile lezzetlendirilir. İsmini görünümünden alan bohça kebabı nasıl yapılır sorusu için, okuyucumuzdan gelen tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak meşhur orman kebabı veya kolay tavuk kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Bohça Kebabı için

Malzemeler

  • 1 kilogram kuşbaşı doğranmış et
  • 1 adet soğan 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 3 çorba kaşığı tereyağı 
  • Tuz, karabiber, kekik
  • Sıcak su

Krep hamuru için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yumurta 
  • 250 gram un
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu 

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri 
  • Domates
  • Çarliston biber
Bohça Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Kuşbaşı doğranmış eti tereyağında etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  2. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip karıştırın.
  3. Sıcak suyu ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin ve baharatlarını ekleyin.
  4. Krep için bir kaba süt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu alın.
  5. Üzerine yavaş yavaş unu ekleyip mikser yardımı ile kıvam alana kadar karıştırın.
  6. Teflon tavayı ısıtıp yağlayın ve krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya dökün.
  7. Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayın. Krep hamurunun iki tarafını pişirin.
  8. Bütün krepleri pişirdikten sonra kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirin ve kenarlarını dışarı sarkıtın.
  9. Hazırladığınız kebaptan bir kepçe alıp krebin ortasına koyun.
  10. Krebi bohça biçiminde toplayıp yağlı kağıt serili borcama kaseyi ters çevirin.
  11. Diğer krepleride aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin.
  12. Üzerlerine kaşar peyniri dilimleri yerleştirin. Peynirin üzerine biber ve domates koyup kürdanla tutturun.
  13. Tencerede kalan etin sosunu borcama dökün.
  14. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo