Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği
11 Haziran 2024

Lif ve karbonhidratlar bakımından oldukça zengin bir sebze olan patlıcan, hünkar beğendi veya patlıcan kebabı gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Kan şekeri seviyesinin kontrolü için çok yararlıdır. İçeriğindeki yüksek su oranı sayesinde, kalori değeri bir hayli düşüktür. Bu yüzden özellikle diyet yapanların gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri sebzeler arasında yer alır. Şimdi püf noktaları ve pişirme önerileriyle zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifine başlayabiliriz.  

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Kaç Kalori?

  • 200 gramlık bir porsiyonda zeytinyağlı patlıcan yemeği yaklaşık 120 kaloridir. Zeytinyağlı patlıcan dolması ise ortalama 150 kaloridir. Zengin besin değerleri sayesinde, kaloriden çok protein ve lif desteği sağlar. 

Hem lezzetli, hem de sağlıklı beslenmek için zeytinyağlılar kategorisinde sunulan yemek tariflerine göz atabilir, akşam yemekleri ziyafete dönüştürebilirsiniz. Düşük kalorili yemekler tercih ediyorsanız, bir porsiyonu yaklaşık 70 kalori olan zeytinyağlı taze fasulye tarifini de listenize ekleyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 domates
  • 3 çarliston biber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Üzeri için

  • Kıyılmış maydanoz
Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Zeytinyağlı patlıcan yemeğini, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Zeytinyağlı patlıcanın en önemli noktası, suyun eklenme şeklidir. Suyu birden dökmek yerine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
  • Yemeği kısık ateşte ağır bir şekilde pişirmeniz önerilir. İçindeki su azaldığı zaman ılık su dökerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. 
  • Tuzlu suda bekletilen patlıcanlar, yemeğe karıştırılmadan önce mutlaka sıkılmalı ve kağıt peçete üzerinde kurutulmalıdır. 
  • Yemeğin daha yoğun ve lezzetli olmasını sağlamak için piştikten sonra yarım saat dinlendirin ve en son zeytinyağı ekleyin.
  • İçerisine konulacak malzemeleri küp küp doğrayarak iyice karışmasını sağlayabilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo