Domateslerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İçlerini kaşıkla oyarak çıkarıp bir kaba alın ve çatalla ezerek püre haline getirin.
İç malzemesini hazırlamak için; pirinci 15 dakika kaynar suda bekletip süzün. Soğanları soyup doğrayın. Taze soğan sapları ve maydanozu kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. İsteğe göre kıyma ekleyip tavada kavurun.
Hazırladığınız domates püresini ilave edip birkaç dakika kavurun. Pirinç, taze soğan, maydanoz, kuşüzümü, dolmalık fıstık, yenibahar, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte suyunu çekinceye dek pişirin.
Domatesleri iç malzemeyle doldurun. Ardından tencereye dizip 2 kaşık zeytinyağı, 2 bardak sıcak su, tuz ve toz şeker ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.