Zeytinyağlı Balkabağı

Zeytinyağlı Balkabağı
25 Ağustos 2022

Yüksek miktarda lif içeren balkabağı, genellikle tatlıların içerisinde kullanılır. Hücrelerin yenilenmesini sağlayan bu besin, antioksidan kaynağı olarak da bilinir. Bazı kanser türlerine karşı vücudu korur. Ayrıca diyet listelerinde sık sık yer verilen besinlerden biridir. Balkabağı en çok yılbaşı ve Cadılar Bayramı zamanlarında tüketilse de, günlük hayatta yer verilmesi gereken besinlerden biridir. Peki, zeytinyağlı balkabağı nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, zeytinyağlı balkabağı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak balkabaklı ravioli ve kireçte kabak tatlısını da deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Balkabağı için

Malzemeler

  • 300 gr balkabağı
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı su
  • 3 dal dereotu
  • Tuz
Zeytinyağlı Balkabağı

Nasıl Yapılır

  1. Balkabağını iri küp şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Kabakları ilave edip 5 dakika daha kavurun.
  2. Tuz, limon suyu ve suyu ekleyin. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
  3. Kaynamaya başlayınca pirinçleri ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu ekleyip ılık servis yapın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Balkabağı Kaç Kalori?

  1. Zeytinyağlı balkabağının bir porsiyonu, yaklaşık 40 kaloridir. Diyet listelerine eklenebilecek tariflerden biridir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo