Kabaklı Ve Sirke Soslu Bakla

Kabaklı Ve Sirke Soslu Bakla
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kabaklı Ve Sirke Soslu Bakla için

Malzemeler

  • 500 g taze bakla 
  • 4-5 adet bebek kabak
  • 3 diş sarımsak (Havanda ezilmiş) 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • 2 yemek kaşığı sirke 
  • 4 su bardağı içme suyu 
  • 6-7 dal dereotu (Kıyılmış)
Kabaklı Ve Sirke Soslu Bakla

Nasıl Yapılır

Hem salata hem de yemek olarak tüketebileceğiniz hafif kabaklı ve sirke soslu bakla tarifi

  1. Baklaları ayıklayıp temizledikten sonra 1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edilmiş ılık suda bekletin. Daha sonra süzün. 
  2. Baklaları tuz ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. 
  3. Baklaları haşladığınız suyun içine parmak şeklinde doğradığınız kabakları ekleyin. Baklalarla birlikte kabakları 10 dakika daha haşlayın.  
  4. Sebzeleri haşlama suyunun içinden alıp süzün. 
  5. Haşlama suyundan 2 bardak kadarını ayırın. Sirkeyi, havanda ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. 
  6. Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün, kıyılmış dereotunu da serpip kabaklı ve sirke soslu baklayı ılık servis yapın.

Hafif hafif zeytinyağlı taze bakla tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo