Erikli Semizotu

Erikli Semizotu
12 Temmuz 2024

Bu hafta Sahrap Soysal’ın mutfağına konuk oluyoruz. Sahrap Hanım sizler için enfes bir mübadil yemeği olan erikli semizotu pişiriyor. Hazırsanız mutfağa geçelim ve bu lezzetli sebze yemeğini Sahrap Soysal’ın eşsiz anlatımıyla birlikte hazırlayalım. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Erikli Semizotu için

Malzemeler

  • Büyük bir bağ semizotu
  • 4-5 kaşık zeytinyağı
  • 4 -5 adet yeşil soğan
  • 1 iri kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 7-8 diş sarımsak (sarımsaklar iriyse 3 adet yeterli)
  • 4-5 adet anjelik erik
  • Tuz
  • Karabiber
Erikli Semizotu

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencerenin içine zeytinyağını ekleyin. Önceden yıkayıp doğradığınız yeşil soğanı ve kuru soğanı tencerenin içerisine ekleyin.
  2. Soğanları kavurun ve doğranmış sarımsakları da tencerenin içerisine ekleyip hafif bir şekilde karıştırdıktan sonra doğradığınız semizotunu da tencereye ekleyin.
  3. Ardından domatesleri de ekleyerek hiç su eklemeden karıştırın. Eriklerinizi ince elma dilimleri gibi doğrayarak tencerenin içerisine ilave edin.
  4. Son olarak tuz ve karabiber ekleyip karıştırdıktan sonra yemeğin altını kısıp kapağını kapatın. 10-15 dk sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo