Ana vatanı Güney Amerika olan patates; patates salatası veya patatesli poğaça gibi birçok tarifte kendine yer bulur. İlk zamanlar at yemi olarak kullanılan bu besin, zaman içerisinde yaygınlaşarak dünyada en çok tüketilen besinler arasına girmiştir. Türkiye'nin her yerinde patates tarımı yapılsa da, en fazla ürün İç Anadolu'da yetiştirilir. Potasyum bakımından zengin olduğu için, cilt sağlığını korur ve ölü hücreleri yeniler. Malzemeleriniz hazırsa, pratik bir şekilde sunulan patates köftesi tarifine geçebiliriz:
Ramazan sofralarına özel olarak sunulan nefis iftar yemeklerine göz atarak sofranıza renk katabilirsiniz.
Malzemeler
Kızartmak için
Üzeri için
Patates Köftesinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Patates Köftesi Kaç Kaloridir?
Siz de ana öğünlerde sunmak için yeni lezzetler arıyorsanız, köfte tariflerine göz atabilirsiniz. Dilerseniz, mercimek ve bulgur ile harmanlanan mercimek köftesi tarifini de deneyebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.