Patates Köftesi

Patates Köftesi
09 Nisan 2024

Ana vatanı Güney Amerika olan patates; patates salatası veya patatesli poğaça gibi birçok tarifte kendine yer bulur. İlk zamanlar at yemi olarak kullanılan bu besin, zaman içerisinde yaygınlaşarak dünyada en çok tüketilen besinler arasına girmiştir. Türkiye'nin her yerinde patates tarımı yapılsa da, en fazla ürün İç Anadolu'da yetiştirilir. Potasyum bakımından zengin olduğu için, cilt sağlığını korur ve ölü hücreleri yeniler. Malzemeleriniz hazırsa, pratik bir şekilde sunulan patates köftesi tarifine geçebiliriz:

Ramazan sofralarına özel olarak sunulan nefis iftar yemeklerine göz atarak sofranıza renk katabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Patates Köftesi için

Malzemeler

Malzemeler

  • 8 patates
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • Tuz
  • karabiber

Kızartmak için

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Yarım su bardağı susam
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kasesi un
  • 1 çorba kasesi mısır unu
Patates Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak kullanacağınız patatesleri soyun ve haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp ılımaya bırakın.
  2. Oda sıcaklığına gelen patatesleri çukur bir kabın içerisine rendeleyin. Üzerine yumurta, un, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.
  3. Daha sonra karışımın içine peynir ilave edip karıştırın. Elinizi una bulayıp patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayıp silindir şekli verin. 
  4. Üzeri için susam, mısır unu ve unu ayrı kaplara alın. 2 yumurtayı farklı bir kapta çırpın.
  5. Hazırladığınız patates köftelerini önce una sonra sırasıyla çırpılmış yumurtaya, mısır ununa ve susama bulayın.
  6. Son olarak patates köftelerini ısınmış ayçiçek yağında altın rengini alana dek çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
  7. Patates köftesini atıştırmalık olarak sunacaksanız, soğan halkası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Patates Köftesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Patatesleri ilk aşamada soymadan haşlayabilirsiniz. 
  2. Haşlanan patatesleri sıcak veya ılıkken rendelemeyin. Rendeleme işlemi için yeterince soğumalarını bekleyin. Üzerinde kalan kabuk parçalarını, soğuduğunda daha kolay temizleyebilirsiniz.
  3. Patates köfteleri elinizde çok çabuk dağılıyorsa, içerisine bir miktar nişasta ekleyebilirsiniz.
  4. Köftelerin dışı için mısır unu veya galeta unu kullanın. Böylece daha çıtır olmalarını sağlayabilirsiniz.
  5. Tüm köftelerin eşit miktarda pişmesi için, derin yağ içinde kızartın. Tava yerine fritöz kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Patates Köftesi Kaç Kaloridir?

  1. 100 gramlık bir porsiyon patates köftesi, yaklaşık 130 kaloridir. Patates köftesinin yağ miktarını azaltarak diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Siz de ana öğünlerde sunmak için yeni lezzetler arıyorsanız, köfte tariflerine göz atabilirsiniz. Dilerseniz, mercimek ve bulgur ile harmanlanan mercimek köftesi tarifini de deneyebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo