Karnabahar Graten

Karnabahar Graten
02 Aralık 2024

Sindirimi düzenlemesiyle bilinen karnabahar, A vitamini bakımından zengindir. Sinir sistemindeki hücreleri yenilemesinin yanı sıra depresyon riskini de azaltır. Genellikle haşlanarak pişirilen karnabahar, zararlı bakterilerin vücuttan atılmasına da yardımcı olur. Karnabahar graten ise, süt, un ve kaşar peyniri ile hazırlanan bir yemektir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra diyet ve vejetaryen menüleri için de uygundur. Malzemeler hazırsa, karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak nefis karnabahar graten tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Karnabahar Graten Kaç Kalori?

  • Karnabahar gratenin bir porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir. İçerisine eklenen yağ miktarı azaltılırsa, küçük porsiyonlar halinde sebze yemeği yerine tüketilebilir.

Karnabahar grateni, yoğurtlu patates çanakları, tabule salatası, elmalı ve turplu tavuk salatası eşliğinde sunabilirsiniz.

Alternatif olarak soslu karnabahar ve fırında beşamel soslu karnabahar tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 14 Kişi Kaydetti
Karnabahar Graten için

Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz
Karnabahar Graten

Nasıl Yapılır

  1. Karnabaharı çiçeklerine ayırın bir tencereye yerleştirin.
  2. Karnabaharın üzerine su ekleyerek diri kalacak şekilde haşlayın.
  3. Haşlama işleminden sonra karnabaharın suyunu süzün ve fırın tepsisine dizin.
  4. Bir kabın içerisine yumurta, un, süt sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
  5. Hazırladığınız karışımı karnabaharların üzerinde gezdirin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında karnabaharları yaklaşık 30 dakika pişirin.
  7. 30 dakika sonunda karnabaharları çıkartın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
  8. Tekrar fırına atın ve kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Karnabaharları haşlarken kısa sürede haşlamaya ve karnabaharların erimemesine dikkat edin. Karnabaharları hafif diri kalacak şekilde haşlamalısınız. 
  • Karnabaharları süzdürürken suyundan iyice arınmış olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Kaşar peynirinizin içerisine bir tutam kırmızı toz biber atarsanız kızarması daha çabuk olacak ve rengi daha kırmızı olacaktır. Aynı zamanda bu işlem lezzeti de arttıracaktır.  
Yorumlar
avatar
Yarenasl YORUM 04 Mart 2023, 17:56
1 porsiyon ortlama kaç gram oluyo
avatar
basakongel YORUM 10 Mart 2023, 16:08
150 gram olarak düşünebilirsiniz.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo