Vişneli Bamya Bastısı

Vişneli Bamya Bastısı
13 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Vişneli Bamya Bastısı için

Malzemeler

  • 500 g bamya (Tercihen orta boy)
  • 3 domates (Küp doğranmış)
  • 1 büyük beyaz soğan
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4-5 diş sarımsak
  • 300 g taze vişne
Vişneli Bamya Bastısı

Nasıl Yapılır

  1. Bamyaların uç kısımlarını temizleyin. Halka halka doğranmış soğanı, tabanı düz ve yüksek olmayan bir tencerenin dibine yerleştirin. Ortası boş kalacak şekilde bamyaları yan yana dizin. Ortasına vişneleri yerleştirin. Bamyaların üzerine diş diş sarımsakları ve küp doğradığınız domatesleri serpin. Tuzunu, şekerini ve zeytinyağını dökün. Tencerenin kapağını kapatmadan önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin, daha sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat pişirip ocaktan alın. Ilınınca büyük bir servis tabağına, tabağa ters çevirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo