Tavuk But Görünümlü Enginarlı Pişi

Tavuk But Görünümlü Enginarlı Pişi
06 Mayıs 2021

Aydan Üstkanat’tan nefis bir pişi tarifini sizlere sunuyoruz. İç harcı enginar ve tulum peyniriyle doldurulan bu pişi, tavuk but görünümünde sunulur. Tavada kızartılan hamurlar kağıt havluda bekletilir. Fazla yağı süzüldükten sonra turşu eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, tavuk but görünümünde enginarlı pişi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kolay mayasız pişi ve yağ çekmeyen pişi tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk But Görünümlü Enginarlı Pişi için

Malzemeler

  • 250 g pişi hamuru (Mayasız)
  • 6 adet İspanyol enginarı
  • 6 parça İzmir tulum peyniri (Küp kesilmiş)

Pişi hamuru için

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su (Aşamalı ekleyin)
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kızartma tozu
  • Çok az damla sakızı veya toz karanfil
  • Çok az tuz 
Tavuk But Görünümlü Enginarlı Pişi

Nasıl Yapılır

  1. Enginarları sap kısmından 4-5 cm. bırakarak temizleyin. Tuzlu ve limonlu suda 10 dakika haşlayıp süzün ve soğutun.
  2. Her birinin göbeğine alabildiği kadar büyük bir peynir parçası koyun.
  3. Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alarak önce bir spatula aracılığıyla karıştırın ve sonra elle yoğurmaya devam edin.
  4. Kıvam alınca beze haline getirin ve 30 dakika süreyle oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra ince açın ve enginarın boyunda 6 adet kare kesin.
  5. Her bir kareye çaprazlama (sap ve yaprak kısmı ucuna gelecek) enginarları koyun. Hamuru etrafında çok bastırmadan boş yer kalmayacak şekilde sarın. 
  6. Kızgın yağda çevirerek kızartın ve peçeteye alın. Yanında İzmir cevizli ezme ve turşuyla servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo