Tarçınlı Kırmızı Fasulye

Tarçınlı Kırmızı Fasulye
18 Aralık 2022

Ana vatanı Peru olan kırmızı fasulye, ülkemizde Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Yüksek oranda lif içeren bu besin, protein ve demir mineralleri de barındırır. Genellikle pilav, et ve salataların içerisinde kullanılır. Antioksidan özelliği sayesinde kanser ve kalp hastalıkları riskini azaltır. Malzemeleriniz hazırsa, fasulye sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak kırmızı fasulye tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Tarçınlı Kırmızı Fasulye Kaç Kaloridir?

  • Tarçınlı kırmızı fasulyenin bir porsiyonu, yaklaşık 335 kaloridir. Farklı bir tat denemek için maş fasulyesi tarifini de deneyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tarçınlı Kırmızı Fasulye için

Malzemeler

  • 1 kg kırmızı fasulye (Bir gün önceden suda bekletilmiş)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 adet büyük boy havuç (Yuvarlak doğranmış)
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 adet çubuk tarçın  
  • 6-8 adet jalapeno turşusu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
Tarçınlı Kırmızı Fasulye

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Tarçınlı kırmızı fasulyeyi, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Konserve fasulye kullanacaksanız, tarife başlamadan önce mutlaka sudan geçirin.
  • Fasulyelerin daha kolay pişmesi için, bir gece önceden ılık suda bekletin.
  • Fasulyeleri pişirirken tencerenin içerisine tuz ekleyin ve karıştırın.
  • Fasulyeler piştikten sonra tuz eklememeye özen gösterin. Aksi takdirde fasulyeler sertleşmeye başlayacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo