Haydari
06 Ağustos 2024

Ana malzemeleri yoğurt, sarımsak ve nane olan haydari, en lezzetli mezelerden biridir. Soğuk bir şekilde servis edilir. Genellikle meze olarak tüketilir.  Et, balık ve sebze yemeklerinin vazgeçilmezidir. Cacığa içerisindeki malzemer ile benzerlik gösterse de en büyük farkları haydaride salatalık olmaması ve kıvamının cacığa göre çok daha koyu olmasıdır. Malzemeleriniz hazırsa, orjinal haydari nasıl yapılır detaylarına geçebiliriz. 

Haydari Kaç Kaloridir?

Haydarinin ortalama bir porsiyonunda 65 kalori bulunmaktadır. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 20 Kişi Kaydetti
Haydari için

Malzemeler

  • 500 gr süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz
Haydari

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi
  • Yanında ekmek ya da galeta ile servis edebilirsiniz. 
  • Sunum önerisi olarak, üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. 
  • Haydariyi, klasik köfte veya baharatlı balık köftesi tarifinin yanında servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Satın aldığınız süzme yoğurdun kıvamı yeterince katı değilse temiz bir tülbentle tekrar süzün.
  • Süzme yoğurt yerine normal yoğurt kullanabilirsiniz ve süzme işlemini normal yoğurda da uygulayabilirsiniz. 
  • İçerisinde tereyağı kullanmak istemezseniz, yaklaşık 70-80 gr beyaz peyniri ezerek kullanabilirsiniz. 
  • Süzme yoğurt bulamadıysanız süzgeçte yoğurdu bekleterek servis edebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo