Tarhun Otlu Tavuk Salatası

Tarhun Otlu Tavuk Salatası
04 Ağustos 2021

Keskin kokusu ve lezzetli aroması ile özellikle Fransız mutfağının vazgeçilmez baharatı tarhun, ülkemizde ejder otu, dargun ve yeşil altın olarak bilinir. Tarhun yaprakları; böbreklerin, kalbin ve karaciğerin düzgün bir şekilde çalışması için gerekli olan yüksek miktarda potasyuma sahiptir. Tarhun yapraklarının ayrıca antienflamatuar özelliklere sahip olduğu bilinmektedir; bu da kalp damarlarını herhangi bir hasardan korur. Malzemeler hazırsa, şifa dolu tarhun otlu tavuk salatası tarifine geçebiliriz.

Bu otun faydalarından yararlanmak için tarhunlu enginar ve tarhun soslu levrek tarifini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tarhun Otlu Tavuk Salatası için

Malzemeler

  • 300-400 g tavuk göğüs eti (Haşlanmış)
  • 1 salkım yeşil üzüm (Yaklaşık 20-30 adet, enine ikiye kesilmiş)
  • 1 adet yeşil elma (Küp doğranmış)
  • 2 adet enginar (Haşlanmış ve küp doğranmış)
  • 1 çay bardağı ceviz içi (İri doğranmış)
  • 3-4 adet arpacık soğan (Yaprak yaprak ayrılmış)
  • 3-4 dal kıvırcık maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1 su bardağı taze tarhun otu (İnce kıyılmış)
  • 1 çay bardağı boncuk domates
  • 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi 
  • Deniz tuzu (Taze çekilmiş)
  • 3-4 adet yenilebilir çiçek 
Tarhun Otlu Tavuk Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Haşlanmış tavuk etini küp şeklinde doğrayın ve tuz ekleyip karıştırın. 
  2. Yenilebilir çiçekler dışındaki tüm malzemeyi büyük bir kasede harmanladıktan sonra tavuk etini ilave edin ve son olarak yenilebilir çiçek ile süsleyerek servis edin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo