Soğanlı Narlı Kısır

Soğanlı Narlı Kısır
07 Şubat 2023

Ana malzemesi bulgur ve salça olan kısır, Türk ve Arap mutfağında farklı tekniklerle sunulan bir yemektir. Ülkemizde en çok Güneydoğu ve İç Anadolu'da tüketilir. İçeriğinde salata malzemeleri kullanıldığı için, tokluk hissi ve enerji verir. Günlerde, toplantılarda ya da özel günlerde sofralardan eksik olmayan bir lezzettir. Sade hali ilede oldukça lezzetli olan kısırı soğan ve nar ile denemeye ne dersiniz? Siz ve malzemeleriniz hazırsa bu tarife bayılacaksınız.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Soğanlı Narlı Kısır için

Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur (İnce pilavlık bulgur ya da şişe bulgur da kullanabilirsiniz)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4-5 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Nane
  • Kekik
Soğanlı Narlı Kısır

Nasıl Yapılır

  1. Bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ilave edip üzerini bir kapakla kapatarak demlenmeye bırakın. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ilave edip 3-4 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. 
  2. Soğanları şişen bulgura ilave edin. Bulgurları fazla ezmeden tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. İnce kıydığınız taze soğan, maydanoz ve dereotunu ekleyin. Bir kasede karıştırdığınız limon suyu, nar ekşisi, tuz ve baharatları ilave edin. Karıştırıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo