Kabakları mümkün olduğunca ince dilimler halinde kesin. Bunu yapmak için bir mandolin rende kullanabilirsiniz veya bir sebze soyacağı ile uzun, ince şeritler halinde doğrayabilirsiniz.
Kavrulmuş ayçekirdeğini hazırlayın. Bunun için bir tavada ayçekirdeklerini orta ateşte hafifçe kavurun, ardından soğumaya bırakın.
Nar tanelerini bir kaseye alın. Kırmızı erikleri çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Maydanozu ince doğrayın.
Sos için: Bir karıştırma kabında tahin, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz, kimyon, tatlı toz kırmızı biber ve karabiberi karıştırın. Yavaşça ılık suyu ekleyerek sosu pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Sosun kıvamını ayarlamak için su miktarını azaltıp artırabilirsiniz.
Servis tabağına veya geniş bir tabağa kurdele doğranmış kabakları düzgün bir şekilde yerleştirin.
Üzerine kavrulmuş ayçekirdeği, nar taneleri, dilimlenmiş kırmızı erik ve ince doğranmış maydanozu serpiştirin.
Hazırladığınız limon, tahin sosunu salatanın üzerine gezdirin.
Salatayı hafifçe karıştırarak veya sosu salatanın her tarafına yayarak servis yapın.
Dilerseniz üzerini ekstra nar taneleri veya maydanoz yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.