Roka Salatası

Roka Salatası
29 Şubat 2024

Balık yemeklerinin vazgeçilmezi olan roka salatası, hafifliği ve lezzeti ile mutfaklarda sık sık tüketilir. Yaz kış demeden afiyetle tüketilen bu salata, özellikle Karadeniz mutfağında büyük bir ilgi görür. Bunun nedeni ise Karadeniz'de ki balık tüketiminin fazla olmasıdır. Az malzeme ile hazırlanan roka salatası, parmesan veya kaşar peyniri ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, roka salatası tarifine geçebiliriz.

Roka Salatası İçin Servis Önerisi

Roka salatasını daha renkli ve lezzetli bir hale getirmek için meyvelerden yararlanabilirsiniz. Kış aylarında portakal, greyfurt ve nar, yaz aylarında çilek ve mozzarella peyniri, sonbahar aylarında ise keçi peyniri ve incir ekleyerek daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Fıstık yerine ceviz ve kuru meyveleri de ekleyebilirsiniz.

Farklı versiyonları olan narlı roka salatası ve haşhaşlı roka salatası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Roka Salatası için

Malzemeler

  • 1 demet roka
  • 5-6 dilim parmesan peyniri (isteğe göre beyaz peynir)
  • 6 adet cherry domates
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 adet yeşil elma (isteğe göre)

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Roka Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle rokaları suyla yıkayın ve sirkeli suyun içerisine alarak 10 dakika bekletin.
  2. Bu esnada cherry domatesleri ikiye veya dörde bölün.
  3. Yağsız bir tavada dolmalık fıstıkları kavurun. Fıstığın kokusu çıkıp renk değiştirene kadar kavurma işlemine devam edin.
  4. Sos için; Zeytinyağı, sirke, karabiber ve tuzu bir kasenin içerisinde güzelce karıştırın.
  5. Domatesleri sosun içerisine alarak harmanlayın.
  6. Rokaları sirkeli sudan alıp güzelce süzdükten sonra sos kasesinin içerisine ekleyin. Maşa yardımıyla ezmeden karıştırın.
  7. Salatayı sosuyla birlikte servis kasesine alın. Üzerine dolmalık fıstıkları ekleyin.
  8. En üst kısma ince ince dilimlenmiş parmesan peyniri ve yeşil elma dilimlerini ilave edin. Bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo