- Siyah pirinci büyük boy bir karıştırma kabına
aktarıp üzerini iki parmak geçecek kadar
kaynar su dökün ve yarım saat boyunca
bekletip suyunu süzün.
- Üzerine 3 su bardağı
kaynar su ve ince deniz tuzu ekleyip
orta ateşte 30-35 dakika haşlayın. Soğuk
sudan geçirin ve iyice süzülene kadar bekletin.
- Pembe domatesin kabuğunu soyup
iri küp şeklinde doğrayın. Taze soğanları
ince kıyın. Rezenenin kök kısmını ince
dilimleyin.
- Sapındaki saçakları elinizle
kopartıp bir kenara ayırın. Sosunu hazırlamak
için hardal ve sirkeyi karıştırma
kabına alarak hardal eriyene kadar
bir çatal yardımıyla çırpın.
- Zeytinyağı,
tuz ve karabiberini ekleyip tekrar karıştırın.
Suyu süzülmüş olan siyah pirinci,
küp doğradığınız domatesi, taze soğanları,
rezeneyi ve tarhunu geniş bir kaba
alarak iyice harmanlayın.
- Sosunu ilave edip
servis tabağına alın. Küp doğradığınız keçi
peyniri ve ayırdığınız rezene saçakları ile
süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Farklı lezzetler için pirinç salatası tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.