Antep ve Urfa mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer alan patlıcan söğürtme, midenize bayram ettirecek bir lezzettir. Közlenmiş patlıcan ile hazırlanan söğürtme, hem salata, hem de meze olarak sunulabilir. Közlenen patlıcanları dilimledikten sonra nar ekşisi, sirke ve zeytinyağı ile harmanlıyoruz. Hazırlaması 20, pişirmesi ise yalnızca 10 dakika süren patlıcan söğürtmeyi yemeklerin yanında sunabilirsiniz. Peki, sofraların favorisi olan patlıcan söğürtme nasıl yapılır? Malzemeleri hazırlayıp kollarınızı sıvadıysanız, nefis patlıcan söğürtme tarifine başlayabiliriz.
Alternatif olarak pilavlı patlıcan kapama ve fırında patlıcan kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.
Patlıcan Söğürtme Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Patlıcan Söğürtme Kaç Kalori?
Teşekkür ederiz.