Makarna Salatası
06 Aralık 2024

Çin'den İtalya'ya getirildiği söylenen makarna, dünyanın birçok yerinde farklı şekillerde tüketilir. Türkiye ise makarna tüketiminde 3. sırada yer alır. Ana malzemesi irmik ve su olan bu gıda, İtalyan mutfağında temel besin kaynağı olarak kabul edilir. Garnitürle karıştırılıp salata haline getirilen makarnanın karbonhidrat değeri yüksektir.  Bu nedenle haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, ana yemeklerin yanında sunulan klasik makarna salatası nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte görelim.

1 Porsiyon Makarna Salatası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon makarna salatası, yaklaşık 200 kaloridir. Kilo kontrolüne dengede tutmak isteyenler küçük porsiyonları tercih edebilir.
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Makarna Salatası için

Malzemeler

  •  1 paket boncuk makarna 
  • 1 kavanoz garnitür 
  • 1 kutu konserve mısır 
  • 3 adet kornişon turşu
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 4-5 yemek kaşığı mayonez
Makarna Salatası

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Makarna salatasını gün sohbetleri gibi kalabalıklar için sunacaksanız, mercimek köftesi veya zeytinyağlı yaprak sarma ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Makarnayı bol su ile haşlarsanız, daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz. Aromalı bir tat elde etmek için haşlama suyuna, et suyu veya tavuk bulyon eklenebilir.
  • Pişirme süresini kısaltmak için suya önce tuz atın, ardından makarnaları ilave edin.
  • Makarnaları haşladıktan sonra soğuk su ile durulamayın. Delikli süzgeç yardımıyla suyunu akıtın ve bir kenarda bekletin.
  • İçine koyacağınız malzemelerin taze olmasına dikkat edin. İsteğe göre nar ekşisi de ilave edebilirsiniz.
  • İsterseniz salam ya da sosis ilave edilebilir. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo