Patatesleri iyice yıkayıp kuruladıktan sonra kabuğunu soymadan, bütün olarak tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Patatesleri haşlamaya bırakın. Yumuşayıncaya kadar haşlayıp ocaktan alın.
Sosu için tüm malzemeyi küçük bir kavanozun içine aktarın. Kapağını kapatıp çalkalayın.
Brüksel lahanalarını enine ikiye kestikten sonra yaprak yaprak ayırın. Zeytinyağını tavada ısıtıp Brüksel lahanalarını yumuşayana kadar kavurun. Yeşillikleri yıkayıp süzdükten sonra ince kıyın.
Bir kavanoz yardımıyla patatesleri tek hamlede iyice dağılmayacak şekilde ezip geniş bir kaseye aktarın. Patateslerle Brüksel lahanalarını harmanlayın. Sebzeler henüz sıcakken sosunu dökün. İnce kıyılmış yeşillikleri de ilave edip karıştırın. En son dilimlenmiş yumurtaları ekleyin ve üzerine pul biber serperek servis yapın.
Teşekkür ederiz.