Yemlik Cacığı

Yemlik Cacığı
05 Ekim 2023

Yemlik otu bir diğer adı ile padişah otu İç Anadolu bölgesinde sıklıkla yemeği yapılan bir ottur. Oldukça lezzetli ve besleyici olan bu otun Ankara’da cacığı yapılır ve bu cacık meşhurdur. Sizlere yemlik cacığı nasıl yapılır anlattık. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız yemlik cacığının malzemeleri ve yapımı aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yemlik Cacığı için

Malzemeler

  • 150 g yemlik
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 orta boy salatalık
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kuru nane
  • Tuz
Yemlik Cacığı

Nasıl Yapılır

  1. Yemlikler temizlenir ve yıkanır.
  2. Ardından kuruduktan sonra ince ince dilimlenir.
  3. Salatalık yıkanır, alacalı doğranır ve dilimlenir.
  4. Yoğurt su ile birlikte açılır, çırpılır.
  5. Yemlik, salatalık, tuz, ezilmiş sarımsak eklenir.
  6. Sıvıyağ ve nane karıştırılır, üzerine dökülerek servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo