- Yufkaları muffin kalıplarının içine yerleştirebileceğiniz boyutta kare şeklinde kesin. Üzerine fırça ile yağ sürün ve bolca tarçın serpin.
- 3 adet yufkayı üst üste dizip muffin kalıbına yerleştirin. 200 derecede altın rengi oluncaya kadar fırında pişirin.
- Yoğurdu bal ve rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırın. Derin dondurucuya girecek bir kap içinde derin dondurucuda dondurun.
- Şekeri 1 yemek kaşığı su ile sos tenceresinde kısık ateşte eriyip karamel haline gelinceye kadar eritin.
- Karamelleşince içine portakal suyunu ekleyin ve 4 parçaya böldüğünüz ananasları içinde birkaç dakika pişirin.
- Kızartılmış yufkaların içine bir top donmuş yoğurt, üzerine karamelize edilmiş ananasları ve karamel ilave ederek bekletmeden servis yapın.
Yaz aylarının vazgeçilmezi ev yapımı donmuş yoğurt tarifine göz atmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.