Lavaş ekmeklerini bir santim kalınlığında uzun parçalar şeklinde kesin.
Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizip kızarana kadar sıcak fırında
pişirin. Kuşkonmazları soyup soğuk su dolu bir tencereye alın. Suyu
ocağa alıp kaynatın. Su kaynar kaynamaz kuşkonmazları sudan çıkarın.
Kuşkonmazların baş tarafıyla üçte ikisini muhafaza ederek kesin.
Mısır nişastası ve yoğurdu bir tencerede karıştırıp kısık ateşte ısıtın.
Sarımsakların kabuğunu soyup kıyın. İki yemek kaşığı ayçiçek yağını
tavada ısıtıp sarımsağı kısık ateşte kavurun. Kuşkonmazları ekleyip
1-2 dakika kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Çam fıstıklarını
kalan yağda kavurun. Kuşkonmazları servis tabağına yelpaze
şeklinde yerleştirin. Üzerine sıcak yoğurt sosunu gezdirip çam
fıstıklarını serpin. Çıtır lavaş ekmekleriyle servis yapın.
Teşekkür ederiz.