Mayasız Yulaf Unundan Bükme

Mayasız Yulaf Unundan Bükme
07 Şubat 2023

İzmir tulum peyniri ve yulaf unu ile hazırlanan bükme, gözlemeye benzer şekilde hazırlanır. İç harcında peynire ek olarak pastırma da kullanılır. Yoğurt ve fesleğen eşliğinde servis edilir. 

Kahvaltılarınıza çok yakışacak mayasız poğaça tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mayasız Yulaf Unundan Bükme için

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı yulaf unu (Elenmiş)
  • 3 sap taze soğan
  • 200 g Seferihisar
  • Armola peyniri
  • 2 yemek kaşığı kuru domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı İzmir tulumu
  • 3 dilim pastırma
  • Bir tutam tuz

Servis için

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2-3 dal taze fesleğen
Mayasız Yulaf Unundan Bükme

Nasıl Yapılır

  1. Ilık suda şekeri eritip, yoğurma kabına alın. Yoğurt, tuz ve unu ilave edip yoğurun. Hamurun kıvam alması için 30 dakika dinlendirin.
  2. İç harcı için soğanları hafifçe kavurun. Üzerine peynir, pastırma, kuru domates, kekik ve zeytinyağı ilave ederek harcı tamamlayın. 
  3. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp pasta tabağı büyüklüğünde ince açın. 
  4. Açtığınız hamurun yarısına hazırladığınız iç harçtan yayın ve diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını bastırın. Orta ateşte, yanmaz tavada her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Yoğurdu hafifçe çırpın ve ince kıyılmış taze fesleğenleri ekleyip karıştırın. Pişirdiğiniz sıcak bükmelerin yanında servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo