Salata için
Patatesleri bol suyla yıkayıp büyük bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin. Tavaya alıp kısık ateşte hafif kuruyana kadar kavurun. Taze soğanları temizleyip kıyın. Zeytinyağının yarısını bir tavaya alıp taze soğanları kısık ateşte soteleyin. Kimyonu ekleyip kavurmaya devam edin. Kişniş yaprağı, deniz tuzu ve karabiberi ekleyip tavayı ocaktan alın. Soğuyana kadar bekletin. Hazırladığınız karışımı 8 eşit parçaya ayırıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Zerdeçal ve galeta ununu geniş bir kapta karıştırın. Yumurtayı da geniş bir kaba kırıp çırpın. Kalan zeytinyağını tavada ısıtın. Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya sonra baharatlı karışıma bulayıp tavada kızartın. Salata için, soğan ve domatesin kabuklarını temizleyin. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip tüm malzemeyi eşit büyüklüklerde doğrayın. Maydanozu kıyın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. Köfteleri servis tabaklarına paylaştırıp yanlarında salata ile birlikte servis yapın. Hafif ve lezzetli sade patates köftesi tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Patates köftelerini bol yeşilliklerle hazırlayacağınız salata ve sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.