Domatesleri ve biberleri ortadan ikiye kesip kesik yerleri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Közlenmiş biberleri bir kaba alın ve üzerini kapatıp 10 dakika bekletin. Domateslerin kabuğunu soyup 2 diş sarımsakla birlikte mutfak robotunda ezin. Cevizi ufalayıp yapışmaz yüzeyli tavada yağı çıkana kadar kavurun. Acı biber salçası ve domates salçası, kimyon ve köfte baharı ekleyin. Zeytinyağını ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı domates sosunu ilave edip karıştırın. Kızartılmış baget ekmeklerinin üzerine sürüp kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın.
Kahvaltı sofralarının ve öğün arası atıştırmalıkların vazgeçilmez lezzeti olan domates, baharat ve aromatik otlarla tatlandırılıp pişirildiğinde nefis bir sos haline dönüşür.
Teşekkür ederiz.