Antep Fıstıklı Şeftali Reçeli

Antep Fıstıklı Şeftali Reçeli
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Antep Fıstıklı Şeftali Reçeli için

Malzemeler

  • 1 kg şeftali
  • 750 gr toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bütün Antep fıstığı içi
Antep Fıstıklı Şeftali Reçeli

Nasıl Yapılır

Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun. Küp şeklinde kesin. Şeftalileri tencereye alın. Şekeri ilave edin. Bir gün boyunca bu şekilde bekletin. Ertesi gün yüksek ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, şeftaliler yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin. En son limon suyu, bütün Antep fıstığı içini ve tereyağını ekleyin. Tencereyi ocaktan alın. Ilınmaya bırakın. Reçeli cam kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. Serin ve kuru bir ortamda muhafaza edin. Afiyet olsun.

Leziz şeftali reçeli tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo