Bulgur Pilavı
21 Ekim 2024

Sebze veya et yemeklerinin yanına çok yakışan hem ekonomik hem de pratik bir lezzete sahip olan bulgur pilavını keyifle sofralarınızda servis edebilirsiniz.

1 porsiyon ev yapımı bulgur pilavı 311 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet domates
  • 1/2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Bulgurunuzun cinsine göre su miktarı değişiklik gösterebilir.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo