Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım...
Krema, süzme yoğurt ve yumurta sarısını bir kasede mikser yardımıyla iki misli kabarıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız karışımı buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Patlıcanları yıkayıp iyice kurulayın. Bir kaç yerinden kürdanla delip fırının ızgara bölümünde yada ocağın üzerinde çevirerek közleyin.
Patlıcanları közledikten sonra sıcakken kabuklarını bir bıçak yardımıyla soyun. Derince bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, toz şeker, ezilmiş sarımsak ve limon suyunu gezdirerek dökün. Patlıcanları sosta 1 saat kadar bekletin.
Soslu patlıcan ile kremalı karışımı blender’la pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezin. Karışımı buzlukta en az iki saat kadar dondurun. Dondurma kaşığı yardımıyla top şeklinde alıp servis tabağına aktarın. Dilerseniz küçük zar şeklinde doğranıp zeytinyağında kızartılmış patlıcana bulayıp servis yapın.
Teşekkür ederiz.