Napoliten Soslu Gnocchi

Napoliten Soslu Gnocchi
11 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Napoliten Soslu Gnocchi için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg domates
  • 5 çarliston biber
  • 10 yaprak fesleğen
  • 2 dal taze kekik
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Gnocchi için

  • 1 kg patates
  • 250 gr parmesan
  • 1 yumurta
  • 300 gr un
  • Karabiber
  • Tuz
Napoliten Soslu Gnocchi

Nasıl Yapılır

  1. Domatesleri rendeleyin. Biberleri ince kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Yağ hafif ısınınca sarımsak ve ince doğranmış soğanı ekleyip soteleyin. 
  2. Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin. Rendelenmiş domatesleri ilave edip, tuz, karabiber, kekik ile tatlandırın. Sos kendini çekince ocağı kapatıp ılınmaya bırakın. 
  3. Diğer tarafta haşladığınız patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Derin bir kaba alıp yumurtaları ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. 
  4. Rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını ekleyin. Unu azar azar ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 
  5. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle silindir şekli verin. İki parmak genişliğinde kesin. Tencerede suyu kaynatın. 
  6. Tuz ve biraz zeytinyağı ilave edip gnocchi'leri suya atın. Suyun üzerine çıkıncaya kadar haşlayın. Sosu ocağa alıp tekrar ısıtın. 
  7. Haşladığınız gnocchi’leri sosun içine aktarıp 2-3 dakika pişirin. Fesleğeni ilave edin. Parmesan peyniri serpip ocağı kapatın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo