Kalbuni Pilav Eşliğinde Kuzu Tandır

Kalbuni Pilav Eşliğinde Kuzu Tandır
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kalbuni Pilav Eşliğinde Kuzu Tandır için

Malzemeler

  • 1 kg kemikli kuzu kol
  • Yarım su bardağı su
  • 1 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 10 domates
  • 10 soğan
  • 2 havuç
  • 1 kereviz veya sapı
  • 10 sivri biber
  • 1 defne yaprağı
  • 100 gr yoğurt
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Kırmızı pul biber
  • Taze kekik
Kalbuni Pilav Eşliğinde Kuzu Tandır

Nasıl Yapılır

Kemikli kuzu but etlerini bütün halinde derin bir fırın tepsisine dizin. Limon suyu, kırmızı toz biber, zeytinyağı, yoğurt, tuz ve pul biberi yarım su bardağı suyla karıştırın. Çırparak sos kıvamına getirin. Sosu tepsideki etlerin üzerine dökün. Sebzeleri dörde beşe bölüp etlerin üzerine yayın. Üzerine tane karabiber serpip sarımsak ilave edin. Tepsinin kenarından etlerin üzerini aşmayacak şekilde biraz su ilave edin. Üzerini kapakla ya da yağlı kağıt ile kapatıp 180 derece fırında, etlerin üzeri kızarıp iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra tepsideki sebzeli suyu süzüp ayırın. Etleri kemiklerinden ayırıp servis tabağına alın. Süzdüğünüz sebzeli sudan kaşıkla etlerin üzerine bir miktar dökün. Kalbuni pilav, taze soğan, közlenmiş biber ve domates ile süsleyip kekik serperek servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo