Enginar İçinde Sultan Hazinesi

Enginar İçinde Sultan Hazinesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Enginar İçinde Sultan Hazinesi için

Malzemeler

  • 6 konserve enginar
  • 5 arpacık soğan
  • 200 gr tavuk göğüs eti
  • 3 damla soya sosu
  • 50 gr tereyağı
  • 2 domates
  • 2 sivribiber
  • 1 çorba kaşığı soyulmuş badem
  • 6 çorba kaşığı hazır beşamel sos
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Süslemek için

  • Birkaç taze soğan sapı (verev doğranmış)
  • Birkaç dal dereotu
Enginar İçinde Sultan Hazinesi

Nasıl Yapılır


Bu tip yemek tarifleri biraz dikkat gerektiriyor.

Tavuk etini küçük doğrayın. Domatesleri soyup küp kesin. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Arpacık soğanları soyup ortadan ikiye kesin.

Tereyağını tavada eritip soğanı pembeleştirin. Domates, biber, tavuk eti ve tuzu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bademi ilave edip 2-3 dakika karıştırın. Soya sosu ve karabiberi  ekleyip pişirin.

Enginarları fırın tepsisine çukur kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin. Üzerlerine tavuklu karışımı paylaştırıp 3 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Beşamel sosu süte ilave edip karıştırın ve bu karışımı tavuklu karışımın üzerine hafifçe gezdirin. 180 dereceye ayarlı fırında beşamel kızarıncaya kadar pişirin. Dereotu ve soğan saplarıyla  süsleyip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo