Lezzet
yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...
Sütlü çikolatayı ufak parçalara bölün. Tereyağı ve çikolata parçalarını bir kaba alıp kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurtalar ve tozşekeri ekleyip 5 dakika çırpın. Vanilya, un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip tekrar çırpın.
Hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökün. 140 gr çikolatayı ufalayıp hamurun üzerine aralıklı olarak serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25- 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Kare şeklinde dilimleyin.
Süt, un, nişasta ve yumurtayı tencerede çırpıp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Çilekleri temizleyip dilimleyin. Bir dilim keki servis tabağına alın. Üzerini çilekle kaplayın.
Muhallebiyi yayıp kek dilimiyle kapatın. Muhallebi, çilek ve rendelenmiş çikolatayla süsleyin. Kalan dilimleri de aynı şekilde hazırlayıp servis yapın.
Teşekkür ederiz.