Lavaş Tost

Lavaş Tost
06 Ağustos 2024

İnce lavaşın içindeki enfes malzemeler, tek bir ısırıkta mutluluğa dönüşüyor. Tadına doyamayacağınız bu lezzet dolu deneyimi yaşamak için mutfağa girip lavaş tost yapmaya ne dersiniz? 

Ton Balıklı Sandviç tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon lavaş tost kaç kaloridir?

Bir porsiyon lavaş tost 340 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lavaş Tost için

Malzemeler

  • Lavaş ekmeği 
  • Rendelenmiş kaşar peyniri 
  • Sucuk
  • Pastırma
  • Domates 
  • Biber
  • Zeytin
Lavaş Tost

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak lavaşı düz bir zemine serin.
  2. Lavaşın bir yarısına kaşar peyniri üzerine ise sucuk dilimleri, pastırma, domates dilimleri, biber ve zeytin gibi malzemeleri yerleştirin.
  3. Lavaşın üzerine malzemeleri yerleştirdikten sonra diğer yarısını kapatın. 
  4. Hazırladığınız lavaş tostu bir tost makinesinde ya da düz bir tavada kızarana kadar pişirin. 
  5. Lavaş tost iyice kızardıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Lavaşı mantar, kaşar peyniri ve maydanoz ile doldurup fırında veya tavada kızartabilirsiniz.
  • Bir fincan çay ile servis edebilirsiniz.
  • Lezzetlendirmek için yanında ketçap, mayonez veya acı sos gibi soslar sunabilirsiniz. Ayrıca yanında yeşillikler veya turşu da servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Lavaşın kıtır kıtır olması için doğru ısıda pişirmek önemlidir. Eğer tavada veya ızgarada yapıyorsanız orta ateşte pişirmeye özen gösterin. Çok yüksek ateşte lavaş hızla yanabilir veya iç malzeme tamamen ısınmadan dışı yanabilir.
  • Tostu hazırladıktan sonra lavaşın kenarlarını iyice kapatın. Böylece iç malzemelerin pişerken dışarı taşma riskini azaltmış olursunuz.
  • Pişirme süresi malzemelerin cinsine ve tostun içindeki miktarına göre değişebilir. Tostun her iki tarafını da eşit şekilde pişirmeye özen gösterin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo