En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13903 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2277 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Kuru Bamya Yemeği
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği
Anasayfa
Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Baharatlı Tatlı Çörek
Baharatlı Tatlı Çörek
23 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Etli kestane
Şehrazat Tatlısı
Kedidili tatlısı
Croque Monsieur
Trabzon çikolatası
Torta Della Nonna
Kasım Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir?
Yılbaşı Filmleri: Yeni Yıl Temasıyla İçinizi Isıtacak En İyi 53 Film Önerisi
Nar Kabuğu Nasıl Kurutulur?
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
Baharatlı Tatlı Çörek için
Malzemeler
50 g tereyağı
65 g un
2 yumurta
1 yemek kaşığı toz badem
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Sos için
175 g frambuaz
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı portakal suyu
Kızartmak için
Mısır unu
Ayçiçek yağı
Üzeri için
Tarçın
Pudra şekeri
Baharatlı Tatlı Çörek
Nasıl Yapılır
Sosu için frambuazları pudra şekeriyle birlikte ince delikli bir süzgece alın. Karıştırıp ezin. Ezdiğiniz frambuaza portakal suyunu ekleyip karıştırın.
Tereyağını tencereye alın. 2/3 su bardağı su ekleyip orta ateşte ısıtın. Kaynayınca elenmiş unu ekleyin.
Tamamen özleşene kadar tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Karışımı soğutup yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Bademi ilave edin. Hazırladığınız karışımı krema sıkma torbasına doldurup ucuna yıldız şekilli duy takın.
Yağı tencerede kızdırın. Hamuru 6-7 santimlik parçalar şeklinde kızgın yağa sıkın.
Hamurları arada çevirerek 3-4 dakika kızartın. Pişenleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün.
Üzerlerine tarçın ve pudra şekeri serpin. Yanında frambuaz sosuyla birlikte servis yapın.
Tarif Kategorileri
Hamur İşi Tarifleri
Çörek Tarifleri
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Kızartma Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
75 Dakika
Rus Çöreği
Aslican
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
30 Dakika
Castagnole
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
55 Dakika
Tikvenik
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
46 Dakika
Paczki
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
105 Dakika
Glutensiz Baklava
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
90 Dakika
Midye Baklava
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.