Sütlü Pamuk Bazlama

Sütlü Pamuk Bazlama
12 Mayıs 2023

Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde çok sevilen bazlama, kahvaltı sofralarında yer verilen lezzetlerden biridir. Sade, kıymalı veya peynirli olmak üzere farklı çeşitlerde sunulabilir. Malzemeler hazırsa, sütlü pamuk bazlama tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz, kolay bazlama tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Sütlü Pamuk Bazlama için

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
Sütlü Pamuk Bazlama

Nasıl Yapılır

  1. Süt ve suyu bir kabın içerisine alın. Üzerine şeker ve mayayı ekleyip aktifleşmesi için 10 dakika bekleyin.
  2. Aktifleşen mayaya tuz ekleyin ve karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ekleyerek hafif ele yapışacak kıvamda bir hamur elde edin.
  3. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 45 dakika bekleyin. 
  4. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın. 
  5. Çok kalın veya çok ince olmayacak şekilde hamur bezelerini açın.
  6. Tüm hamurlar bitince üzerini örtüp 20 dakika daha mayalandırın. 
  7. Yapışmaz tavayı ocağa alın ve ısıtın. Açtığınız hamurları önlü arkalı olacak şekilde tavada pişirin. 
  8. Hazırladığınız bazlamaları ilk sıcaklıkları geçtikten sonra tereyağıyla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Pişirme işlemini kısık ateşte yapın. Yüksek ateş, bazlamaların içinin pişmemesine neden olabilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo