Mantarlı Ve Lor Peynirli Tart

Mantarlı Ve Lor Peynirli Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Ve Lor Peynirli Tart için

Malzemeler

  • 60 gr tereyağı
  • 270 gr mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı taze biberiye yaprağı
  • 1 tutam muskat
  • 3 yufka
  • 75 gr tereyağı
  • 200 gr ricotta peyniri
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı krema
  • 1 çorba kaşığı maydanoz
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Mantarlı Ve Lor Peynirli Tart

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Mantarları ince doğrayın. Tavada tereyağını eritip mantarları soteleyin. Sarımsağı rendeleyip ekleyin. Kekik, biberiye, muskatı ilave edin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. 23 cm’lik yuvarlak fırın tepsisini yağlayın. Yufkayı 30 x 30 cm büyüklüğünde kare şeklinde kesin. Aralarına sıvıyağ sürerek kalıba yerleştirin. Ricotta peyniri, yumurta ve kremayı mikserle çırpın. Peynirli karışımın yarısını yufkanın üzerine dökün. Mantarları ilave edin. Kalan karışımı üzerine yayın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo