- Tereyağını oda ısısında yumuşatıp hamur yoğurma kabına alın. Toz şekeri ekleyip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın.
- Vanilya, kakao, kabartma tozu ve yumurtaları ilave edip yoğurun. Unu azar azar yedirerek ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
- Hamuru un serpilmiş zemine alıp merdane ile yarım santim inceliğinde açın. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba elinizle bastırarak yayın.
- Kenar kısımlarını keserek düzeltin. Hamurun üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 12-15 dakika pişirin. Folyoyu alıp tartı soğumaya bırakın.
- Kremayı benmari usulü bir kapta ısıtın. Çikolatayı ufak parçalara bölüp kremaya ilave edin. Çikolata eriyinceye kadar karıştırın.
- Fındık kremasını ekleyip soğuyuncaya kadar karıştırın. Soğuk kremayı soğuk tartın içine dökün. Bademleri serpiştirin.
- Antep fıstığını gül reçeli ile karıştırın. Katılaşan çikolatanın üzerine gezdirerek dökün. Gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Gül Aromalı Çikolatalı Tart Püf Noktaları Nelerdir?
- Tart hamurunun çıtır çıtır olmasını sağlamak için, tarifte kullanacağınız malzemelerin soğuk olması gerekir.
- Hamuru hazırladıktan sonra streçle örtüp 15 dakika dinlendirin.
- Hamurda tortu oluşuyorsa, bir kez mikserden geçirebilirsiniz.
- Hamuru kırılmadan pişirmek için, yuvarlak tart kalıplarından kullanın.
- Gül yapraklarının canlı görünmesi için, tart jölesi kullanabilirsiniz.
- Üzerini hazırlamadan önce tabanı çikolata sosu ile tatlandırabilirsiniz.
1 Porsiyon Gül Aromalı Çikolatalı Tart Kaç Kaloridir?
- Gül aromalı çikolatalı tartın porsiyonu, yaklaşık 290 kaloridir Karbonhidrat ve şeker değeri yüksektir.
Gün sohbetlerine Lezzet katacak tart tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Nefis çilekli tart tarifini de listenize ekleyin.
Teşekkür ederiz.