Gül Aromalı Çikolatalı Tart

Gül Aromalı Çikolatalı Tart
18 Eylül 2020

Çay saatlerini güzelleştirecek bir tarifle karşınızdayız. Klasik tariflerden sıkılanlar için gül aromalı çikolatalı tart nasıl yapılır sorusunu sizler için cevapladık. Çıtır hamuru, şık görünümü ve enfes lezzetiyle çikolatalı tart yeni favoriniz olacak. Hazırsanız, gül aromalı çikolatalı tart tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Gül Aromalı Çikolatalı Tart için

Malzemeler

Tart hamuru için:

  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kakao

Üzeri için:

  • 100 gr çikolata 
  • 50 gr kakaolu fındık kreması
  • Yarım su bardağı krema
  • 100 gr badem
  • 1 çay bardağı çekilmiş Antep fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı gül reçeli
Gül Aromalı Çikolatalı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını oda ısısında yumuşatıp hamur yoğurma kabına alın. Toz şekeri ekleyip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın.
  2. Vanilya, kakao, kabartma tozu ve yumurtaları ilave edip yoğurun. Unu azar azar yedirerek ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. 
  3. Hamuru un serpilmiş zemine alıp merdane ile yarım santim inceliğinde açın. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba elinizle bastırarak yayın.
  4. Kenar kısımlarını keserek düzeltin. Hamurun üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında  12-15 dakika pişirin. Folyoyu alıp tartı soğumaya bırakın.
  5. Kremayı benmari usulü bir kapta ısıtın. Çikolatayı  ufak parçalara bölüp kremaya ilave edin. Çikolata eriyinceye kadar karıştırın.
  6. Fındık kremasını ekleyip soğuyuncaya kadar karıştırın. Soğuk kremayı soğuk tartın içine dökün. Bademleri serpiştirin.
  7. Antep fıstığını gül reçeli ile karıştırın. Katılaşan çikolatanın üzerine gezdirerek dökün. Gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Gül Aromalı Çikolatalı Tart Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tart hamurunun çıtır çıtır olmasını sağlamak için, tarifte kullanacağınız malzemelerin soğuk olması gerekir.
  2. Hamuru hazırladıktan sonra streçle örtüp 15 dakika dinlendirin.
  3. Hamurda tortu oluşuyorsa, bir kez mikserden geçirebilirsiniz.
  4. Hamuru kırılmadan pişirmek için, yuvarlak tart kalıplarından kullanın.
  5. Gül yapraklarının canlı görünmesi için, tart jölesi kullanabilirsiniz.
  6. Üzerini hazırlamadan önce tabanı çikolata sosu ile tatlandırabilirsiniz.

1 Porsiyon Gül Aromalı Çikolatalı Tart Kaç Kaloridir?

  1. Gül aromalı çikolatalı tartın porsiyonu, yaklaşık 290 kaloridir Karbonhidrat ve şeker değeri yüksektir.

Gün sohbetlerine Lezzet katacak tart tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Nefis çilekli tart tarifini de listenize ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo