Frambuazlı Ve Çikolatalı Tart

Frambuazlı Ve Çikolatalı Tart
18 Eylül 2020

A, B, C, E vitamini, potasyum, magnezyum, sodyum, demir ve protein bakımından zengin olan frambuaz, tatlı tariflerinde sık sık kullanılan bir meyvedir. Ahududu olarak da bilinen bu meyve, antioksidan özelliği ile vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Aynı zamanda kanı temizleyici bir özelliği de mevcuttur. Peki, frambuazlı ve çikolatalı tart nasıl yapılır? Sorunun cevabını öğrenmek için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.

Alternatif olarak bitter çikolata ile hazırlanan nefis çikolatalı tart tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Frambuazlı Ve Çikolatalı Tart için

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 180 gr frambuaz
  • 20 gr pudra şekeri
  • 200 gr bitter çikolata
  • 135 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • 35 gr toz şeker

Üzeri için

  • 50 gr pudra şekeri
  • 250 gr frambuaz
Frambuazlı Ve Çikolatalı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı, pudra şekeri, yumurta, vanilya, un ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Hızlı hareketlerle yoğurup hamuru streç folyoya sarın.
  2. Buzdolabında 1 saat bekletin. Hamuru tart kalıbından daha büyük açıp içi yağlanmış tart kalıbına yayın. Kenarlardaki fazlalıkları bıçakla kesin.
  3. Hamurun üzerine yağlı kağıt yerleştirip kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  4. Yağlı kağıt ve kuru bakliyatı kaldırıp 10 dakika daha pişirin. Tartı fırından alıp oda ısısına gelmesini sağlayın.
  5. Çikolatalı ve frambuazlı dolguyu hazırlamak için, 180 gr frambuaz ve pudra şekerini bir çatal yardımıyla ezip tart hamurunun içine yayın.
  6. 200 gr çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin ve biraz soğuması için bekletin. Yumurtalar, yumurta sarılarını ve şekeri bir kapta çırpın.
  7. Bir spatula yardımıyla çikolatalı karışımı yumurtalara ekleyip karıştırın. Karışımı frambuaz yaydığınız tabanın üzerine döküp düzleyin.
  8. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp oda ısısına gelmesini sağlayın. Pudra şekeri ve frambuazları karıştırıp püre haline getirin. Tartın üzerine yayıp oda ısısında 1 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo