Beyazpeynirli, Domatesli Ve Otlu Tartölet

Beyazpeynirli, Domatesli Ve Otlu Tartölet
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 24 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Beyazpeynirli, Domatesli Ve Otlu Tartölet için

Malzemeler

  • 250 gr un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 12 büyük kiraz domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuru kekik
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve taze karabiber

Otlu peynir harcı için

  • 80 gr yumuşak beyazpeynir
  • 1 büyük yumurta
  • 150 ml krema
  • 4 yemek kaşığı doğranmış taze karışık ot
  • (maydanoz
  • fesleğen
  • mercanköşk veya frenksoğanı)
  • 75 gr sert beyazpeynir
  • Frenk maydanozu
  • Tuz ve taze karabiber
Beyazpeynirli, Domatesli Ve Otlu Tartölet

Nasıl Yapılır

Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Tuz, tereyağı, yumurta sarısı ve soğuk suyu mutfak robotunda karıştırın. Unu eleyerek ekleyin. Tezgaha un serperek hamuru yoğurun. Bir naylon poşet içerisinde buzdolabında 30 dakika bekletin. Tartölet kalıplarını yağlayın. Hamuru kalıplara yerleştirin. 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Kalıplardan çıkarıp soğumaya bırakın. Yumuşak peynir, yumurta, krema ve otları bir kasede iyice karıştırın. Karışımı tartöletlerin içine paylaştırın. Sert beyazpeyniri küp şeklinde doğrayıp tartöletlerin üzerine birer tane yerleştirin. Kiraz domatesleri ortadan ikiye bölün. Peynirlerin üzerine ekleyip 160 dereye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo