Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir
yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur
elde edecek şekilde yoğurun.
Hamur toplanmaya
başladığında üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat
dinlendirin. Mayalanan hamuru 6 eşit bezeye ayırın.
Her parçayı bir merdane yardımıyla ince dikdörtgen
olacak şekilde açın. Açtığınız hamurların üzerine erittiğiniz
tereyağını sürüp üç kat hamuru üst üste koyun ve tekrar
dikdörtgen olacak şekilde açın.
Toplamda üçer katlı iki
hamur elde etmelisiniz. İç harcı için patatesleri geniş bir
kaseye alın.
Bir çatal yardımıyla ezdiğiniz beyaz peynir,
ince kıydığınız maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip
karıştırın.
Açtığınız hamurlardan 2 cm genişliğinde
şeritler kesip rulo sarın. Ruloları elinizle bastırarak açın ve
ortalarına iç harcından koyup büzerek kapatın.
Poğaçaları
yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis
yapın.
Teşekkür ederiz.