Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.Yumurtalar, su ve tuzu ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin. Pazıyı temizleyip ince şeritler şeklinde doğrayın. Soğanı temizleyip kıyın.
Tavuk etini parçalara doğrayıp iyice yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp tel tel ayırın.
Zeytin yağını tavada ısıtıp soğan ve pazıyı 7-8 dakika karıştırarak soteleyin. Tuz ve karabiber serpin. Eti ilave edip 5 dakika daha kavurun.
Hamuru unlanmış zemine alıp 2 eşit bezeye ayırın. Bezeleri tek tek merdane ile yufka inceliğinde açın.
İç malzemeyi hamurun üzerine belli aralıklarla yayın. Diğer hamuru üzerine kapatıp tırtıllı hamur kesiciyle 2 santimlik (iç malzeme ortada olacak şekilde) karelere kesin.Mantıları kaynar tuzlu suya atıp haşlayın.
Sosu için, havucu temizleyip rendeleyin. Soğanı soyup rendeleyin. Pazının sert kısımlarını temizleyip incecik kıyın.
Yağı tavada kızdırıp havuç,soğan ve pazıyı sık sık karıştırarak iyice yumuşayana kadar soteleyin.
Portakal kabuğu, kekik ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kavurun. Mantıyı süzüp tencereye alın. Üzerine sosu döküp kısık ateşte bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp servis yapın.
Teşekkür ederiz.