Turna Yemişli Ekmek

Turna Yemişli Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Turna Yemişli Ekmek için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı buğday unu
  • Yarım su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • Yarım su bardağı kurutulmuş turna yemişi
  • 2-3 dal taze biberiye
  • Yarım su bardağı yayık ayranı
Turna Yemişli Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Un, yulaf ezmesi, kabartma tozu, toz şeker, tuz ve tereyağını geniş bir kaba alarak karıştırın. Kurutulmuş turna yemişi ve ince kıydığınız taze biberiyeyi ekleyin. 15 dakika dinlendirin. Yayık ayranını ekleyip yoğurun.
  2. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp pürüzsüz ve kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 12 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo