Peynirli Yuva Ekmeği

Peynirli Yuva Ekmeği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynirli Yuva Ekmeği için

Malzemeler

Hamuru için

  • ¾ su bardağı süt
  • ¼ su bardağı ılık su
  • 2.5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış taze soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Beyaz peynir
Peynirli Yuva Ekmeği

Nasıl Yapılır

Mayayı ılık su ve bir tutamşeker ile kabartın. Unu kaba alıp havuz şeklinde ortasını açın. Kabaran mayayı, ılık sütü, tuzu, eritilmiş tereyağı ve yumurtayı ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç filmle sarıp sıcak bir ortamda 30-40 dakika mayalandırın. Daha sonra hamuru kare şeklinde kalın açarak, küçük karelere bölün. Her bir karenin içine fındık kadar peynir paylaştırın. Elinizde yuvarlayıp küçük toplar hazırlayın. Erittiğiniz tereyağına çırpılmış yumurta, maydanoz, taze soğan ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip çırpın. Hamur toplarını bu karışımına bulayıp yağlanmış kek kalıbına yerleştirin. 45-50 dakika mayalandırıp iki katına çıkmasını bekleyin. 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kalıpta ılınmasını bekleyip servis tabağına alıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo