Mayayı ılık su ve bir tutamşeker ile kabartın. Unu kaba alıp havuz şeklinde ortasını açın. Kabaran mayayı, ılık sütü, tuzu, eritilmiş tereyağı ve yumurtayı ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç filmle sarıp sıcak bir ortamda 30-40 dakika mayalandırın. Daha sonra hamuru kare şeklinde kalın açarak, küçük karelere bölün. Her bir karenin içine fındık kadar peynir paylaştırın. Elinizde yuvarlayıp küçük toplar hazırlayın. Erittiğiniz tereyağına çırpılmış yumurta, maydanoz, taze soğan ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip çırpın. Hamur toplarını bu karışımına bulayıp yağlanmış kek kalıbına yerleştirin. 45-50 dakika mayalandırıp iki katına çıkmasını bekleyin. 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kalıpta ılınmasını bekleyip servis tabağına alıp servis yapın.
Teşekkür ederiz.