Maydanoz Ve Sarımsaklı Düğüm Ekmek

Maydanoz Ve Sarımsaklı Düğüm Ekmek
27 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Maydanoz Ve Sarımsaklı Düğüm Ekmek için

Malzemeler

  • 200 ml ılık su
  • 60 ml ılık süt
  • 2.5 su bardağı ekmek unu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Maydanoz ve sarımsaklı kaplama için

  • 2 diş sarımsak (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Maydanoz Ve Sarımsaklı Düğüm Ekmek

Nasıl Yapılır

Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın. Zeytinyağı, süt ve suyu ekleyin. Hamuru 5-6 dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalandırın. Hamuru 15 parçaya bölüp şeritler halinde yuvarlayın. Her bir şeridi düğümleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. 200 derece fırında pişirin. Kıyılmış maydanoz, sarımsak, tuz, tereyağı ve zeytinyağını bir kapta iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız ekmekleri hazırladığınız karışıma bulayın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo