Kakuleli Bulgurlu Ekmek

Kakuleli Bulgurlu Ekmek
20 Eylül 2021

Kakulenin lezzet kattığı enfes bir ekmek tarifi gelsin mi? Kakule tohumu, buğday unu ve ince bulgur ile hazırlanan bu ekmeği, sabah kahvaltılarında ve yemeklerin yanında afiyetle yiyebilirsiniz. Denemek isteyenler için kakuleli bulgurlu ekmek tarifine geçebiliriz.

Bayatlamayan ekmek ve tavada sütlü ekmek tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kakuleli Bulgurlu Ekmek için

Malzemeler

  • 500 g ince bulgur
  • 250 g buğday unu (Elenmiş)
  • 1 adet büyük boy soğan (İnce kıyılmış)
  • 100 g margarin
  • 5-6 adet kakule tohumu
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
Kakuleli Bulgurlu Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Kakule tohumunu 3 bardak sıcak suda 20 dakika bekleterek demleyin. Daha sonra suyunu süzün. İnce bulguru yayvan ve çukur bir tepsiye aktarın. Üzerine 2 bardak kakuleli ılık suyu döküp bulguru ıslatın.
  2. Margarini eritip soğanı ilave ederek yumuşayana kadar kavurun. Bulgurun üzerine kavurduğunuz soğanı, unu, tuzu, kalan suyu ve naneyi ekleyip yoğurun. 
  3. Hamuru yağlanmış bir tepsiye, en fazla 2 cm kalınlığında olacak şekilde, elinizle bastırıp düzelterek yayın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında, 35-40 dakika pişirin. Fırından alın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo