Şehrazat Tatlısı
Üzeri için
Maya ve un haricindeki tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alarak karıştırın. 1 su bardağı un ve mayayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Kalan unu azar azar ilave ederek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru üç eşit bezeye bölün. Bezeleri unlanmış tezgaha alıp bir merdane yardımı ile açın. Açtığınız hamurlardan geniş ağızlı bir su bardağı ile yuvarlak parçalar kesin. Kestiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp maydanoz, taze kekik ve adaçayı yaprakları ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerlerine tekrar tereyağı sürün. Ilık servis yapın.
Teşekkür ederiz.